Vaasan Hiihtäjien lämmittely-, kilpailupukuja viimeiset koot alennettuun hintaan!
Lämmittelypukuja: L (hinta 100€/kpl) Kuva
Kilpailupukuja: 2x150, XS (hinta 50€/kpl) Kuva
Sovitus ja tiedustelu Esa Markkila Yhteystiedot

Kesäharjoitukset alkavat 24.5. 10-16 vuotiaille ja kaksi Syötteen leiriä luvassa kesälle. Lisätietoja ja ilmoittautumiset jäsensivuilla

   

Vaikka kevät on pitkällä ja melkein kesäkin täällä niin lauantaina Jämsässä käytiin vielä nopeiden taisto lumella. Jämsässä Hyvän tuulen kauppapäivien yhteyteen rakennettiin vielä puitteet 100m sprintti kisoille ja järjestäjänä toimi Petoteam. Tapahtumaa mainostettiin räväkkänä hiihtoshowna, johon oli paikalle saatu mukaan myös ulkomaalaisia nimi miehiä. Naisissa voiton vei perinteisen SE ajalla Leena Nurmi ja Miehissä puolestaan voitto meni Norjaan Jenssenille. Toni Ketelä kuitenkin nappasi nimiinsä miesten SE ajan ollen kolmas, nuorista Lauri Vuorinen oli viides ja VaHin Joni Mäki puolestaan 10.

Toiseksi sijoittunut junnujoukkue kuva: Kira GenasUusi harjoituskausi avattiin toden teolla Mustasaariviestissä, jossa seuramme joukkueet menestyivät varsin mukavasti. Juniorijoukkue saatiin 2 vuoden tauon jälkeen kokoon ja tulos oli loistava. Loppusijoitus oli upea toinen joukkuella Oskari Vilenius, Paula Ala-aho, Petrus Genas, Roope Perkiö, Iiro Murto-Koivisto sekä Jimi Aalto. toivottavasti joukkue  saadaan seuraavinakin vuosina kasattua. Yleisessäkin sarjassa oli joukkue mukana, ja loppusijoituksena oli 11. Joukkueessa juoksivat Jonas Dahlström, Jere Mäki, Mika Mäenpää, Anni Ruostekoski, Pia Nieminen, Veli-Petteri Liedes, Sanna Heittola sekä Valtteri Markkila.

Hiihtoliitto valitsi maanantaina kuluvan kauden valmennusryhmät. Suuria muutoksia ei viime vuoteen tullut Minken kaksikko Toni Ketelä ja Matias Strandvall jatkavat sprintti maajoukkueessa. Nuoria ei nostettu maajoukkueeseen, mutta Joni Mäki ja Kouvolan Lauri Vuorinen kuuluvat haastajaryhmään ja myös samalla puolustusvoimien urheilukouluun KaiPr lumilajiryhmässä. ST1 Nuorten maajoukkueesseen kuuluu EPHin hiihtäjistä Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Senni Vuolle sekä miesten puolella Ylistaron Kilpa-Veljien Karri Hakala. Hiihtoliiton ryhmät

Kauden päätös pidettiin tuttuun tapaan sponsorimme Vaasan Osuuspankin tiloissa. Puheenjohtaja Hannu Halmesmäki avasi tilaisuuden, jonka jälkeen varapuheenjohtaja Jere Mäki ynnäsi kauden yhteen värittäen matkaa kuvilla ja videoilla kuluneesta kaudesta. Lyhyenä yhteenvetona voitaisiin sanoa että vaikka kausi täällä rannikolla tuntui lyhyeltä on seuramme ollut ympärivuoden menossa aktiivisesti vuoroin Syöteellä reenaamassa tai sitten kilpailemassa ympäri Suomen maata. Aivan pienimpien hiihtokoulutoiminta jäi jälleen lyhyeksi olosuhteiden vuoksi, mutta vanhemmille on pystytty järjestämään lajinomaista sekä hiihtoa tukevaa harjoittelua. Tätä harjoitelua pyritään jatkossa parantamaan ja lisäämään siten että myös pienimmillä on mahdollisuus halutessaan osallistua.

Stipendeillä palkitut hiihtäjätSeurapalkitsi tilaisuudessa stipendein kauden menestyksestä seuraavat hiihtäjät: Joni Mäki, Heidi Lindfors, Valtteri Markkila, Sanna Heittola, Anni Ruostekoski, Jimi Aalto, Veli-Petteri Liedes ja Jere Mäki. Lisäksi palkittiin seuran paras mies, nainen, nuori ja Hopeasompapoika, jotka olivat tänä vuonna Joni, Heidi, Valtteri ja Santeri Karppinen. Tähän eivät kuitenkaan palkinnot vielä loppuneet vaan vielä oli jäljellä OP-stipendit, jotka tuli luovuttamaan pankilta Ulf Nylund. OP-stipendit menivät aktiivisuudesta sekä kehityksestä junnu kaksikolle Jimi & Santeri.

Petrus vauhdissa numerolla 6Lauantaina käytiin Öjbergetin hölkkä tutuilla vanhoilla reiteillä. Yöpakkanen oli paikoin kovettanut baanaa, joka oli hyvässä ja pitkälti kuivassa kunnossa. Vaasan Hiihtäjiä mukaan ilmoittautui tänä keväänä muutamia. Nuori Petrus Genas nappasi 12 vuotiaiden sarjan voiton ja oli samalla myös päivän paras poika juoksija, kun juoksijoiden loppuaikoja verrattiin reittiennätyksiin. Naisissa 6 km matkalla Sanna Heittola oli toinen ja naisten karpaasi sarjaan mukaan lähtenyt Katri Ala-aho juoksi 17 km matkan alle puolentoista tunnin ja voitti sarjan. Katri totesi, että tuli juostua koko rahan edestä. Miehissä 11 km matkalla mukana oli Jere Mäki, joka selvisi hengissä maaliin. "Tänään olis kaivannu vähä Vellusta ja Vallusta vetoapuja."

   
Copyright © 2015 Vaasan Hiihtäjät. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! on vapaa ohjelmisto ja julkaistu GNU/GPL-lisenssin alla.

Kirjautuminen