Vaasan Hiihtäjien lämmittely-, kilpailupukuja viimeiset koot alennettuun hintaan!
Lämmittelypukuja: L (hinta 100€/kpl) Kuva
Kilpailupukuja: 2x150, XS, S, M, L (hinta 50€/kpl) Kuva
Sovitus ja tiedustelu Esa Markkila Yhteystiedot

Salitreenit maanantaisin Länsimetsäkoululla klo 18:30 naali-ryhmästä ylöspäin tervetuloa, mikäli lumikoissa on siirtyjiä naaleihin niin voi olla yhteydessä Jereen. Luvassa jälleen sählyä, käsipalloa, nopeutta ja lihasvoimaa. Nappaa myös kaveri mukaan kaikki uudet tervetulleita syksyn harjoituksiin. (Naali-ryhmäläiset kahdeksan täyttävät ja siitä ylöspäin.) Muista ilmoittautua Osallistujissa!

Noname tarjoaa yhtenäistä lämppäri, liivi ja kilpa-asua sekä muita hiihto varusteita seurahintaan mallit ja hinnat. Yhteistilauksen hoitaa Esa Markkila, jolle tehdään tilaukset sähköpostitse (Yhteystiedot) viimeistään tiistain 18.11. aikana. Tavaroiden toimituksen jälkeen pyritään painattamaan seuranlogo suurempaan erään tavaraa kerralla. Puvut, hanskat ja pipot näytillä vielä maanantaina 17.11. salitreeneissä.

Vaasan Hiihtäjät ry VUOSIKOKOUS maanantaina 24.11. klo 18 Halmesmäen konttorilla Moottorikatu 17 Vaasa.

Maastohiihtoilta My Sportsissa keskiviikkona 26.11. klo 19-21 Vaasan Hiihtäjille ja IF Femmanille lisätietoa...

   

Uutiset

Jonille Rukan MC paikka

Tietoja

Ylen Urheiluruutu summasi viikonlopun kilpailut sunnuntai iltana yhteen ja päävalmentaja Jylhä julkisti nuorista Rukan maailman cupiin lähtevät. Nuorista paikan saivat Joni Mäki ja Lauri Vuorinen sekä naisista Leena Nurmi. Urheiluruudun voi käydä katsomassa vielä areenasta. Hiihto-osuus alkaa ajalla 13:14.

Pakkas sprintti Oloksella

Tietoja

Muoniossa Oloksella kilpailtiin perjantaina sprintti viileissä olosuhteissa. Miesten aika-ajon aikaan pakkanen paukkui -17 asteen tienoilla, jonka vuoksi viime viikon voittaja Mikkonen jätti starttaamatta. Joni puolestaan jätti kilpailun hyvään aika-ajoon, koska kylmä ilma oli sen verta raju keuhkoille, eikä tässä vaiheessa kautta ole järkeä ottaa turhia riskejä. Jonin aika-ajon sijoitus oli yhdeksäs hyvällä ajalla, josta Martti Jylhän neljäs sija oli sekunnin päässä. Myös Jylhä jätti kilvan aika-ajoon.

Kilpailua kuitenkin jatkoi kova nelikko, joka toi Suomelle neljä ensimmäistä sijaa. Perinteisen taitaja Ari Luusua vei voiton, Matias Strandvall ylsi toiselle sijalle, nuori lupaus Lauri Vuorinen iski kolmanneksi ja Toni Ketelä joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Kilpailut Oloksella jatkuvat sunnuntaihin saakka ja kaikki tulokset lyötyvät täältä.

Joni palasi leirille Rovaniemelle heti sprinttien jälkeen ja viikon päästä jälleen Suomen Cup. Tällä kertaa paikkana Rovaniemi.

 

Ensilumia kuluttamassa Vuokatissa

Tietoja

Leirin aikana harjoiteltiin myös tuuletusta... Kuva: Valtteri MarkkilaMatkaan lähdettiin perjantaina iltapäivällä miehityksellä Valtteri, Vellu, Esa sekä Jere. Tarkoituksena oli katsoa ensin Suomen cuppia, ja keskittyä sen jälkeen itse harjoittelemiseen. Perillä Vuokatissa odottivat varsin talviset olosuhteet.

Lauantaina katseltiin aamupäivällä Suomen cupin sprintit, jotka päättyivät hienosti Jonin saavutettua toisen sijan. Osalla porukasta oli kisan jälkeen ongelmia äänensä kanssa, sen verran tuli huudettua Jonin loistavan suorituksen myötä. Illalla päästiin hiihtämään, ja latu oli loistavassa kunnossa. Valmista latua oli noin 6-7 km verran.

Sunnuntaina aamulla hiihdettiin perinteistä. Luonnonlumen latu alkoi olla jo vähän huonommassa kunnossa, ja oli vaikeaa löytää hyvää hiihdettävää latua, kun samaan aikaan oli kisat käynnissä tykkiladulla. Tämän vuoksi osa lenkistä hiihdettiinkin hiihtoputkessa. Iltapäivällä Esa ja Jere kävivät katsomassa Suomen Cupin viestejä. Valtteri ja Vellu tyytyivät katsomaan kisoja televisiosta. Iltapäivällä keli alkoi vettyä ja vapaan lenkistä tuli raskas. Illalla vuorossa oli vielä pulikointia Katinkullan kylpylässä.

Maanantaiaamuna talviset olosuhteet olivat väistyneet loskakelien myötä. Perinteisen lenkki meni enemmän tai vähemmän voivotteluksi, kun sukset eivät meinanneet pitää. Illalla vapaan lenkillä vedettiin jo vähän lujempaakin, tosin Vellun vedot päättivät kolmannella vedolla sauvan mentyä poikki. Meno alkoi kuitenkin vaikuttaa kaikilla jo irtonaiselta.

Tiistaiaamu valkeni vesisateessa. Tunnelma oli aamulla melko vaisu, mutta urheiluopistolaisten sprinttikisaaminen siivitti meidät leiriläisetkin hyvään treeniin vesisateesta huolimatta. Iltapäivällä oli vuorossa tiukka sulkapallo-ottelu Esa ja Jere vastaan Valtteri ja Vellu. Ottelu päättyi 3-2 Esan ja Jeren hyväksi. Tästä ottelusta tullaan kuulemaan todennäköisesti viel’ä aika pitkään. Pelin jälkeen käytiin punttisalilla ja sen jälkeen mentiin Katinkultaan polskimaan.

Keskiviikkona oli vuorossa leirin viimeinen harjoitus. Valtteri ja Jere hiihtivät vapaata ja Vellu perinteistä. Latu oli öisen pakkasen jäljiltä jäinen, mikä aiheutti leirin parhaan luiston. Lenkki taittuikin nopeasti ja kohta olikin jo kotiinlähdön aika. Leiri oli kaikkiaan erittäin onnistunut.

Video: Hieman erilainen leiripäivä

Joni iski kauden vauhtiin

Tietoja

Jimi pääsi Jonin kanssa kuvaan heti kilpailun jälkeen. Kuva: Valtteri MarkkilaNyt se alkoi taas nimittäin kauan odotettu kilpailukausi. Startti tapahtui lauantaiaamuna Vuokatissa Suomen Cupin sprintillä, jonka jännitys näytelmän pystyi kokemaan myös kotisohvalta tv-vastaanottimen välityksellä. Pakkas säässä sekä lumisissa maisemissa starttasi runsaasti ilmoittautumisia kerännyt sprintti. Miesten aika-ajossa nopeimman ajan teki IF Minkenin Matias Strandvall, mutta seuramme Joni Mäki tikutti myöskin hyvin heti aika-ajossa ollen listalla viidentenä.

Alkueriin tuli heti haastava asetelma, kun rinnalta lähti kova kilpatoveri Kouvolan hiihtoseuran Lauri Vuorinen, toisin sanoen viime vuoden nuorten MM nelonen. Sekä Jonilla että Laurilla oli kuitenkin kulku päällä ja molemmat menivät jatkoon jättäen muut erässä taakseen. Välierässä Joni hallitsi erää rennoin ottein, mutta finaalissa tuli vielä tiukka veto, kun kilpailun voittaja Kuhmo-Ski:n Juho Mikkonen pääsi karkaamaan viimeisessä mäessä Jonin olessa Matiaksen takana. Joni kuitenkin nousi Matiaksen takaa vielä hienolla hiihdolla toiseksi. Lopputulokset

Mikäli missasit sprintin voit katsoa sen vielä Yle Areenasta.

Kisakooste ja Jonin haastattelu.

Nurmikenttä kestää hiihtää

Tietoja

Savipolun kenttä on pieni rinkula...Tiistai-keskiviikko välisenä yönä satoi maahan muutama sentti märkää "tykkylunta", joka pakkasen kiristyessä on kovettunut lähes hankikannoksi. Tämä tiivis lumikerros mahdollistaa erinäisten hullutusten harrastamisen, kuten myös hiihdon, joten eiköhän panna sivakat jalkaan ja korkataan kausi tasaisilla nurmikentillä. Mikäli kotikenttä tuntuu liian pieneltä on tässä kaupungissa onneksi joukko muitakin kenttiä, mutta katsotaan kuitenkin ettei turmella nurmia, mikäli lunta ei ole riittävästi.

Voit osallistua myös Vaasan Hiihtäjien ensilumen hiihtohaasteeseen Facebookissa

   
Copyright © 2014 Vaasan Hiihtäjät. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! on vapaa ohjelmisto ja julkaistu GNU/GPL-lisenssin alla.

Kirjautuminen