Viimeisimmät uutiset

 • Kauden 2023-2024 yhteenveto

  Hiihtokauden päätöstä juhlittiin Osuuspankin tiloissa tiistaina 23.4.2024. Päätöstilaisuudessa oli ennätysmäärä osallistujia nauttimassa pankin sponsoroimia tarjottavia. Puheenjohtaja Markkila kertasi kulunutta kautta.

  Syksyllä pidettiin sulan maan treenejä Metsäkalliossa. Treeneissä harjoiteltiin leikin varjolla nopeutta, tehtiin paljon koordinaatiota ja ketteryyttä. Syystreenit huipentuivat makkaranpaistolenkkiin.

  Hiihtokausi oli tänä vuonna pitkä. Pidimme maanantaisin hiihtokoulua 5-15-vuotiaille tammi-helmikuussa. Hiihtokoulun viimeisellä kerralla hiihdimme metsälatua pitkin makkaranpaistopaikalle. Keskiviikkoisin pidettiin hiihtotreenejä 7-12-vuotiaille koko hiihtokauden ajan.

  Järjestimme Hiihtoriehan yhdessä CustomSkin kanssa. Hiihtoriehassa lapset saivat hiihtää kilpaa ja kiertää temppurataa. Järjestimme yhteistyössä pankin kanssa Hippo-hiihdot. Lisäksi pidimme Koululaiskisat sekä SkiCupin osakilpailun. Juniorit osallistuivat aktiivisesti myös lähialueen seurojen järjestämiin SkiCupin osakilpailuihin. Kilpailukausi huipentui Metsäkallion pitkän matkan kilpailulla.

  Seuran jäsenet kilpailivat kansallisissa, pm-kisoissa, Vöyrin Hopeasommassa, SM-kisoissa, Hiihdon Suomen Cupissa, veteraanien SM-kisoissa sekä pitkien matkojen kilpailuissa. Lisäksi osallistuimme Maakuntaviestin joukkueeseen ja Nuorisoviestiin.

  Lisäksi seuran laturyhmä ajoi aktiivisesti Metsäkallion peltolatuja koko hiihtokauden ajan. Myös VaHin Syötemaja remontoitiin viime kesänä ja on nyt vuokrattavissa. Seuran jäsenet saavat varattua majoituksen jäsenhinnalla. Hiihtopukujen ilme uudistettiin yhdessä Nonamen kanssa ja uudet hiihtoasut saatiin sopivasti mukaan joulupukin pussiin. LitoBotnia sponsoroi junioreille kisapipot ja niitä jaettiin aktiivisesti toiminnassa mukana oleville junioreille.

  Päätöstilaisuudessa palkittiin kaikki hiihtokouluun ja hiihtotreeneihin osallistuneet juniorit. Lisäksi seura palkitsi muutaman aktiivisen hiihtäjänalun ja parhaiten menestyneitä kilpailijoita. Pankki myönsi stipendin kahdelle menestyneelle juniorille.

  Aloitamme uuden kauden maastojuoksukisojen merkeissä, kunhan lumet sulavat ja maasto kuivaa. Kesälle on luvassa treeniviikonloppu junioreille. Syystreenit starttaavat ke 11.9.2024.

  Kiitos kaudesta ja tervetuloa mukaan toimintaan seuraavallakin kaudella!

 • Kauden päätöstilaisuus ti 23.4.2024

  Kauden päätöstilaisuus järjestetään Vaasan Osuuspankin tiloissa tiistaina 23.4 klo 18:30. Tilaisuudessa palkitaan kaikki hiihtokoulussa ja hiihtotreeneissä käyneet lapset sekä kauden menestyjät. Lisäksi muistellaan mennyttä kautta ja suunnitellaan tulevaa.

  Päätöstilaisuus järjestetään Osuuspankin tiloissa. Sisäänkäynti on Espenin ja Citymarketin välistä. https://maps.app.goo.gl/m5LaNnqvGKXSYvbN7 Sisäänkäynti on lukittuna, joten tule ajoissa paikalla, tai laita viestiä esim. junnuryhmässä, niin ovi tullaan avaamaan.

  Ilmoittauduthan päätöstilaisuuteen viimeistään sunnuntaina 21.4, niin osaamme varata riittävästi palkintoja ja tarjottavia.

  Ilmoittautuminen suljettu

 • Vaasan Hiihtäjien avoimet pitkät matkat 23.3.2024

  Vaasan Hiihtäjien avoimet pitkät matkat hiihdetään Metsäkallion pitkillä peltoladuilla lauantaina 23.3.2024 yhteislähdöillä klo 10 alkaen.

  Hiihtotapa: perinteinen

  Sarjat ja matkat:

  • Tytöt/Pojat 6v – 1 km (1x1km)
  • Tytöt/Pojat 8v – 2 km (2x1km)
  • Tytöt/Pojat 10v – 2,5 km (1 x Metsäkallion valaistu kierros)
  • Tytöt/Pojat 12v – 5 km (1 x Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki)
  • Tytöt/Pojat 14v – 10 km (2 x Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki)
  • Naiset/Miehet 18v – 15 km (3 x Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki)
  • Naiset – 20 km (4 x Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki)
  • Miehet – 30 km (6 x Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki) 
  • Ilman aikaa – 15 km (3 x Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki)

  Kartta: Metsäkallion valaistu kierros ja peltolenkki

  Ilmoittautuminen:

  Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä punaisessa ajanottokopissa ennen ensimmäistä lähtöä. Jälki-ilmoittautumismaksu on 15€ lapset/25€ aikuiset ja se maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

  Kilpailu on avoin, eli siihen voi osallistua kuka tahansa paikkakunnasta tai hiihtoseurasta riippumatta. Myös seurattomat hiihtäjät ovat tervetulleita.

Syötemaja

Syötemajan remontti on valmis ja varauksia otetaan vastaan

Vaasan Hiihtäjien Syötemaja sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Suomen eteläisimmän tunturin läheisyydessä ja tarjoaa Iso-Syötteen tunturialueen jylhän luonnon ja paljon harrastusmahdollisuuksia jokaisena vuodenaikana. Tuntureiden päältä avautuu uskomattomat maisemat, luonnonrauhaa ja monipuoliset kansallispuiston reitit.

Tukijat

Tiesitkö, että Metsäkallion peltoladut hoidetaan seuran toimesta talkootöinä?

Ryhdy tukijaksi ja lisäämme yrityksesi logon tähän.

Olet sitten suur- tai pienyritys, yrittäjä tai vaikka yksityishenkilö, tukemalla meitä annat nuorille mahdollisuuden harjoitella hiihtoa ohjatusti asuinalueiden lähellä tasosta riippumatta. Jotta voisimme taata riittävän määrän liikuntaa lapsille, pyrimme omalta osaltamme seurana lisäämään urheilun ja hiihtourheilun miellekkyyttä. Tämä tapahtuu mm. oikean tekniikan opettamisella lapselle ja nuorelle mielekkäällä tavalla. Lisäksi harjoitukset tukevat lapsen sekä nuoren kasvua kehittäen oman kehon tuntemista sekä esimerkiksi tasapainon hallintaa.

 • Kerta luontoiset tukimaksut voi suorittaa Vaasan Hiihtäjien tilille:
  BIC: OKOYFIHH
  IBAN: FI7456700820167607
 • Liitä selitteeksi ”Tukimaksu23 sukunimi etunimi”
 • Halutessasi tehdä tukisopimuksen seuran kanssa ole yhteydessä seuran puheenjohtajaan.

Pienikin tuki on tärkeä, kiitos!